Domowe hamburgery

Fast food w domu, dlaczego nie? Dzisiaj przygotujemy hamburgery w naszej kuchni. A dokładnie podzielę się moim sposobem na mięso wołowe.
Składniki
  • 250 g mięsa mielonego wołowego
  • 4 bułki hamburgerowe (oczywiście możemy zrobić bułki sami, gotowe są u mnie wynikiem wygody)
  • Musztarda
  • Ketchup
  • Majonez
  • Trochę wody
  • Dowolne przyprawy

Wypełnienie hamburgera: pomidor, sałata, cebula czerwona, ser żółty
Oczywiście składniki będące już wypełnieniem dobieramy dowolnie i według naszych kubków smakowych.
Mięso wołowe wrzucamy do miseczki i przyprawiamy. Dodatkowo wlewamy trochę wody, aby rozmiękczyć mięso, dodajmy ok. dwóch łyżeczek ketchupu i musztardy. 
Formujemy hamburgery i smażymy na patelni grillowej. W tym czasie podgrzewamy bułki hamburgerowe na patelni grillowej, w piekarniku bądź w mikrofalówce z trybem grill. Robimy sos do hamburgerów mieszając majonez z ketchupem, którym smarujemy bułki. Wszystko składamy według uznania.
 Może wy macie jakieś przepisy na dobre domowe bułki do hamburgerów?

 Życzę smacznego 🙂
  • Uwielbiam domowe burgery! Osobiście dodają jeszcze mnóstwo dodatków takich jak cebula karmelizowana, pieczona papryka… No i bułki koniecznie domowe! Dlatego hambuksy u mnie tylko w weekendy 😉

  • To musisz mi koniecznie podać przepis na domowe bułeczki 🙂