Domowy paprykarz – inna postać tuńczyka


Do tej pory tuńczyk gościł u mnie w różnego rodzaju sałatkach. Postanowiłam to zmienić i zacząć trochę rozszerzać obecność tuńczyka w mojej kuchni. Tym razem będzie to domowy paprykarz.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • ½ ugotowanej marchewki
  • trochę ugotowanego ryżu (nie jest to konieczny składnik, bez ryżu będzie miał konsystencje bardziej  pasty)
  • sól, pieprz, papryka słodka

 

Tuńczyka odlewamy z sosu i rozdrabniamy widelcem. Marchewkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W miseczce mieszamy tuńczyka, marchewkę, ryż, koncentrat i majonez. Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką i gotowe. 

 

Domowy paprykarz

 

Taki dodatek na kanapkę sprawdzi się świetnie, a przede wszystkim wiemy co zawiera nasz paprykarz.

Smacznego!

  • mniam, taki domowy musi być pyszny 🙂