Roladki z mięsa mielonego i szynki parmeńskiej

Dzisiaj chciałabym wam zaproponować mój przepis na niedzielny obiad, a będą to jak widać już w tytule nietypowe roladki.
Składniki
  • mięso mielone (dowolne, według uznania)
  • szynka parmeńska
  • papryka (u mnie była zielone i żółta)
  • pomidory w puszce
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przechodzimy do dzieła. Zaczynamy od obróbki mięsa mielonego, do którego dodajemy jajko i przyprawy. Następnie wyrabiamy z niego podłużne klopsy. Do każdej przygotowanej roladki dodajemy paseczek papryki i całość owijamy plasterkiem szynki parmeńskiej. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pomidory przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, blendujemy i zalewamy nasze roladki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C. U mnie trwało to ok. 1h 15 minut.
Życzę Wam smacznego J
  • Anonimowy

    Wygląda smakowicie! Pozdrawiam

  • Bardzo się cieszę 🙂 Również pozdrawiam 🙂