Śniadania w pracy – Tuńczykowa kanapka

Tym razem zamiast zakupu w sklepie gotowej pasty tuńczykowej przyrządzimy ją samodzielnie i zabierzemy ze sobą do pracy.  Potrzebujemy naprawdę niewiele,  a otrzymujemy bardzo wiele. Przyrządzając tą pastę wszystko robiłam „na oko”,  kontrolując na bieżąco jej smak i konsystencje. 
Składniki:
  • Puszkę tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
  • Masło
  • Trochę majonezu
  • Sól, pieprz
  • Natka pietruszki

Do jednej miski wrzucamy całego tuńczyka razem z sosem, na początek dodajemy 2 łyżki masła i łyżkę majonezu. Doprawiamy solą, pieprzem oraz natką pietruszki i całość blendujemy. W razie potrzeby dodajemy masła i majonezu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Boski dodatek na kanapkę, który nie może się równać ze sklepowym gotowcem.



Smacznego 🙂